Rinnakkaismarkkinointi luo kilpailua

Rinnakkaistuontia harjoitetaan monilla aloilla, esim. autojen, rakennustarvikkeiden, vaatteiden, ruoan ja lääkevalmisteiden kohdalla. Rinnakkaismaahantuonti pohjautuu EU:n / ETA:n vapaan tavaraliikenteen periaatteeseen.

Lääkkeiden hintojen vaihtelu EU:n jäsenmaissa ja EU:n / ETA:n vapaan tavaraliikenteen periaate tekevät lääkkeiden rinnakkaismaahantuonnista erittäin mielenkiintoisen alueen, vaikkakin se on sidottu moniin rajoitteisiin. Kaikkien markkinoitujen lääkevalmisteiden täytyy esimerkiksi saada kansallisten lääkintäviranomaisten tai Euroopan lääkintäviraston (European Medicines Agency, EMA) hyväksyntä.

Paranova ostaa lääkevalmisteita sellaisista maista, joissa niiden hinta on halvempi ja myy ne niissä maissa, joissa niiden hinta on kalliimpi. Paranovan hinnat ovat aina erittäin kilpailukykyisiä verrattuna valmistajan maahantuojien hintoihin. Tästä seuraa, että Paranova säästää sekä yksittäisten kuluttajien että veronmaksajien rahoja.

Rinnakkaiskauppa tarkoittaa siis kilpailua niillä tuotealoilla, joilla muutoin vallitsisi hintojen kilpailuttamista ehkäisevä monopolin kaltainen tila.