Yritys > Paranova yrityksenä

Uranuurtavaa toimintaa yli 15 vuoden ajan

Paranova on tanskalainen yritys, jonka Erik B. Pfeiffer perusti vuonna 1989. Lokakuussa 2010 Paranova ja saksalainen MPA Pharma allekirjoittivat yhteistyösopimuksen. MPA Pharma ja sen tytäryhtiö EMRAmed ovat toimineet Saksan johtavina EU:n lääkintätuotteiden jälleenmaahantuojina ja rinnakkaismaahantuojina jo 30 vuoden ajan. Tämän yhteistyön ansiosta Paranova kykenee tarjoamaan Pohjoismaiden apteekeille paljon laajemman tuotevalikoiman, paremmat toimitusmahdollisuudet sekä lisäpalvelut.

Uskomme vahvasti, että ainoastaan terveen, läpinäkyvän kilpailun avulla potilaat ja kansalliset terveydenhoitojärjestelmät voivat saavuttaa parhaan mahdollisen hoidon hyväksyttävään hintaan. Paranovalla on ollut tärkeä osuus kilpailun kehittämisessä lääkemarkkinoille ja täten parhaan hoidon kustannustehokkuuden lisäämisessä potilaille. Jatkamme pyrkimyksiämme tähän suuntaan.

 

Tavaroiden vapaan liikkumisen periaate

Paranovan perustana on yksi Euroopan unionin tärkeimmistä periaatteista: tavaroiden vapaan liikkumisen periaate. Paranova toimi uranuurtajana tuomassa rinnakkaistuotuja lääkevalmisteita ensimmäistä kertaa Pohjoismaiden markkinoille. Tämä tapahtui vuoden 1990 lopulla.

Paranova Group A/S on ryhmän kaikkien yritysten emoyhtiö, jonka palveluksessa on kaikkiaan 40 henkilöä.Ryhmä koostuu useammasta tytäryhtiöstä, joihin kuuluvat:

Nämä toimipisteet hoitavat myynti- ja markkinointitoimia Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Paranova aloitti rinnakkaistuonnin Suomeen, Tanskaan ja Ruotsiin monta vuotta sitten, joissa kaikissa sitä edustaa omat myyntiyhtiöt. Nyt Paranovalla on edustus myös Saksassa omistusyhtiömme MPA Pharman www.mpapharma.com ja sen tytäryhtiön EMRAmedin www.emramed.de kautta.

Paranova on omaksunut johtavan roolin rinnakkaiskaupan laillisten puitteiden edistämisessä sekä Euroopan tasolla että kansallisella tasolla. Liittyminen MPA Pharmaan luo Paranovalle mahdollisuudet tarjota Skandinavian apteekeille paljon laajemman tuotevalikoiman, paremmat toimitusmahdollisuudet sekä lisäpalvelut. Paranova ja MPA Pharma ovat nyt yksi Euroopan johtavista yrityksistä rinnakkaistuonnnin alueella.